Adana ‘da kasap, kebap ve lokanta işletmelerine yönelik mevzuat bilgilendirme toplantısı yapıldı

Adana ‘da kasap, kebap ve lokanta işletmelerine yönelik mevzuat bilgilendirme toplantısı yapıldı

Adana ‘da kasap, kebap ve lokanta işletmelerine yönelik mevzuat bilgilendirme toplantısı yapıldı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürülüğü, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile işbirliği yaparak Adana genelinde faaliyet gösteren kasap, kebap ve lokanta işletmelerine yönelik mevzuat bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, kebap kültürünün ön plana çıktığı Adana'da kasap, kebap ve lokantacı esnafının gıda mevzuatları açısından bilgilendirilmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

ADANA TARIMIN YANI SIRA YEME İÇME TURİZMİ AÇISINDAN DA ÖNEMLİ

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu da Adana'nın tarımın yanı sıra yeme içme turizmi açısından en önemli kentlerden biri olduğunu belirterek, yeme içme sektörünün temelini ise et ve et ürünlerinin oluşturduğunu kaydetti. Adana'nın marka kent olmasına zaman zaman yaşanan olumsuzlukların zarar verdiğini kaydeden Kökçüoğlu, “Üzülerek söylemeliyim ki kendi oluşturduğumuz markaya yine kendimiz zarar vermekteyiz. Maalesef ilimiz bu konuda hem medyada hem de diğer illerde tanık olduğumuz günlük konuşmalarda, hepimizi üzecek şekilde gündemde yer almaktadır. Bu durum ilimizin güzel insanları adına oldukça yaralayıcı bir hale dönüşmeye başlamıştır".

 

“Bu kente bu markaya sahip çıkma adına sizleri buraya davet ettik. Bugün sizlere kısaca mevzuat hükümleri anlatılacak olup, yapılacak olan denetim ve kontrollerimizle bu konuda hızlı bir gelişme yaşamayı planlıyoruz. Şunu unutmayın, Bakanlığımız da bu hususu oldukça önemsiyor ve özellikle et konusunda mevzuata aykırılık oluşturan kişiler hakkında yasanın verdiği ölçüde en ağır cezaları almasını ve kamuoyu duyurularıyla bu kişilerin vatandaşlarımıza duyurulması hususunu talimatlandırıyor. Başta karkas etlerin Bakanlığımızdan onaylı mezbahalardan mühürlü şekilde temin edilmesi, söz konusu etlere dair kesim raporu ve temine yönelik faturaların halihazırda işletmenizde bulunması, kaçak kesimin önlenmesi açısından ilk aşamadır" dedi. 

 

Toplantıda daha sonra kasap, kebap ve lokanta işletmecilerine ilgili gıda mevzuatları anlatılarak esnafların görüşleri de alındı.

 

Sonraki Haber Irak Tavuk Eti İthalatında gümrük vergisini yüzde 1’den yüzde 25’e çıkardı
Benzer Haberler