Ulusal Kalıntı İzleme Programı Eğitimi Adana’da Başladı

Ulusal Kalıntı İzleme Programı Eğitimi Adana’da Başladı

Ulusal Kalıntı İzleme Programı Eğitimi Adana’da Başladı

Gıda Güvenliğinde Yeni Adım: UKİP Eğitimi Adana’da Gerçekleştirildi

Adana’da Gıda Güvenliği Eğitimi: 53 İlden Uzmanlar Katıldı

UKİP Eğitimiyle Gıda Güvenliğinde Standartlar Yükseliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Gıda Güvenliği İçin Kritik Eğitim

Gıda güvenliğini sağlamak ve tüketici sağlığını korumak amacıyla Türkiye genelinde yürütülen Ulusal Kalıntı İzleme Programı (UKİP) kapsamında düzenlenen eğitim programı, Adana’da başladı.

Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimin açılışına Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu da katıldı. Kökçüoğlu, gıda güvenliğinin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın en çok önem verdiği konulardan biri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Canlı Hayvanlar ve Hayvansal Ürünlerde Belirli Maddeler ile Bunların Kalıntılarının İzlenmesi İçin Alınacak Önlemlere Dair Yönetmelik, 17 Aralık 2011 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğin amacı; gıda güvenilirliğini sağlamak ve tüketici sağlığını korumaktır. Hangi gıda maddesi olursa olsun, bunun bir şekilde toplum tarafından tüketildiğini ve sağlıklı olması gerektiğini bilerek işimize odaklanmalıyız.”

Eğitim programına, Türkiye genelinde 53 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden 57 veteriner hekim, gıda mühendisi, ziraat ve su ürünleri mühendisi katıldı. İki gün sürecek eğitimde; UKİP kapsamında alınan numunelerin Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne (GGBS) kaydedilmesi, analiz sonuçlarının takibi, numune alma yöntemleri ve mevzuat bilgileri gibi başlıklar ele alınacak.

Program kapsamında alınan izleme numunelerinin sonuçları, Tarım ve Orman Bakanlığı Kodeks Dairesi tarafından değerlendirilerek Bakanlık Numune Alma Planı ve İl Numune Alma Planı çalışmalarına temel oluşturacak.

Bu eğitim, Türkiye genelinde daha etkili bir kalıntı izleme süreci ve daha sağlıklı bir gıda zinciri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Önceki Haber Adana İl Tarım Müdürlüğü’nde UKİP Eğitimi
Benzer Haberler