Tarımda Yeni Dönem Üreticilere Anlatılıyor

Tarımda Yeni Dönem Üreticilere Anlatılıyor

Tarımda Yeni Dönem Üreticilere Anlatılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2025-2027 yıllarını kapsayan dönemde uygulanacak olan yeni destekleme modeli ile planlı üretim çalışması, il ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personeller tarafından düzenlenen toplantılarla üreticilere anlatılıyor.

CEYHAN VE KOZAN İLÇELERİNDE TARIMDA YENİ DÖNEM MUHTARLAR VE ÜRETİCİLERE ANLATILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın düzenlediği basın toplantısı ile de anlattığı, tarımda yeni destekleme modelinin Ceyhan ve Kozan ilçelerinde muhtarlar ve üreticilere tanıtıldığı toplantılara katılan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, havza bazlı planlama kapsamında 13 ürün ve bir de yem bitkisi ekilişi yapan üreticilere yeni model kapsamında destekleme verileceğini anlattı. Tarımın da planlı yapılmak zorunda olduğunu kaydeden Kökçüoğlu, bu yeni dönemde ilk kez üreticinin ekeceği ürünü ekmeden önce ne kadar destekleme alacağını bileceğini söyledi.

 

Üreticilerin 2024 yılı içinde eski destekleme modelinden desteklemelerini alacağını, 2025 yılı üretimlerinde yeni modelin hayata geçeceğini kaydeden Kökçüoğlu, il ve ilçe müdürlüklerindeki teknik personelin üreticinin bu konudaki sorularına her zaman cevap vereceğini vurguladı. 

 

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlı Şube Müdürlüğü Çiftçi Kayıt Sistemi Biriminde görevli teknik personellerin, üreticileri bilgilendirdiği toplantılarda merak edilen sorular da cevaplandırıldı. Üreticileri sahada bilgilendirme toplantıları, diğer ilçe müdürlükleri tarafından da yapılmaya devam ediyor.

Önceki Haber Ayhan Barut'tan Tarlada Hasadı Başlayan Pamuk İçin Açık Çağrı
Sonraki Haber Yüreğir Ziraat Odası Başkanı  Doğan, narenciye üreticilerinin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti
Benzer Haberler