Deprem Bölgesinde çilek üreticiliği

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay'da üreterek güçlenen çiftçi Muharrem Peköz, 34 bin çilek fidesini toprakla buluşturdu.

Çukobirlik Genel Müd. Başkan vekili Akıl’dan, pamuk ve soya fiyatlarına dair açıklama

Çukobirlik Genel Müd. Başkan vekili Cevdet Akıl, pamuk ve soya fasulyesi fiyatlarında güncelleme yaptıklarını sosyal medya hesabından duyurdu.

Adana’da Mayer Cinsi Limon Hasadı

Adana'nın tarım potansiyelini gözler önüne seren mayer cinsi limon hasadı, bu yıl Ağustos ayında başlamış durumda ve hız kesmeden devam ediyor. Kent genelinde 230 bin dönüm alanda yapılan üretimden, 641 bin ton rekolte hedefleniyor. Bahçelerden dönüm başına 3-4 ton arasında mayer cinsi limon toplanması, Adana'nın tarım gücünü bir kez daha kanıtlıyor.

Adana'nın bereketli topraklarında limon hasatı başladı

Adana'nın bereketli toprakları, her yıl olduğu gibi bu yıl da limon hasadı için hummalı bir çalışmaya sahne oluyor. Adana'nın çeşitli ilçelerinde başlayan limon hasadı, bölgedeki çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı olmasının yanı sıra Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Çukobirlik Pamuk Taban Fiyatını açıkladı

Çukobirlik'in açıkladığı kütlü pamuk alım fiyatı üreticilerin tepkisine yol açtı. Pamuk üreticileri artan maliyetlere dikkat çekerek çiftçinin zarar edeceğini savundu. Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarımsal Satış Kooperatifleri Birliği , 40 randıman kütlü pamuk alım fiyatını 24 TL/kg olarak belirledi. Pamuk üreticileri ve ziraat oda başkanları artan maliyetler karşısında fiyatın beklentilerin çok altında kaldığını ve çiftçinin zarar edeceği bir fiyat olduğunu savundu. Üreticiler, Çukobirlik’in açıkladığı 24 TL’lik fiyatın maliyetlerini karşılamadığını belirterek, fiyatların bir an önce revize edilmesini talep etti.

Aşırı sıcaklara Cevizide vurdu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Sütyemez, aşırı sıcaklar ve  Küresel İklim Değişikliği nedeniyle ceviz üretiminde kalite kaybı ve dökülmeler yaşandığını söyledi.

Temmuz 2024, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi

Tarım-GFE'de (2020=100), 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %3,42 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %20,65 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %41,60 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %43,76 artış gerçekleşti.

Çukurovalı çiftçilerin sıcak hava krizi

Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklar, Çukurovalı çiftçilerin ürünlerini ciddi şekilde etkiledi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, aşırı sıcakların birçok tarım ürününü yaktığını ve rekolte kayıplarına sebep olduğunu belirtti. Bu durum, çiftçilerin mali açıdan zor bir döneme girmesine yol açtı ve acil önlemler alınması gerektiğini ortaya koydu.

Pozantı’da çilek üretim alanı 5 dekardan 900 dekara ulaştı

Pozantı’da 'Çilek Tutan Kınalı Eller' projesi ile , çilek üretimini 11 yıl içinde 5 dekardan 900 dekara ulaşarak bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı haline geldi.

-Ün: “AKP, Çeltik Üreticisini Desteklemiyor, İthalatı Teşvik Ediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili ve Ziraat Mühendisi Ediz Ün, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan düşük çeltik alım fiyatlarını eleştirdi.

Tayakısı: “Kütlü Pamuk Üretim Maliyetlerindeki Artış Üreticinin Satış Fiyatına Yansımıyor”

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ahencan Tayakısı, Türkiye’nin pamuk üretiminde yurtiçi talebi karşılayamaması ve ihtiyacı olan pamuğun büyük bir oranını ithalatla karşılamak zorunda kalmasının çözülmesi gereken önemli sorun olduğunu belirtti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı  Doğan, narenciye üreticilerinin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım üreticilerinin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, Destekleme Fiyat İstikrar Fonu'nun (DFİF) bu yıl özellikle narenciye üreticileri için devreye alınması gerektiğini vurguladı.

Tarımda Yeni Dönem Üreticilere Anlatılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2025-2027 yıllarını kapsayan dönemde uygulanacak olan yeni destekleme modeli ile planlı üretim çalışması, il ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personeller tarafından düzenlenen toplantılarla üreticilere anlatılıyor.

Ayhan Barut'tan Tarlada Hasadı Başlayan Pamuk İçin Açık Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, hasat yapılan pamuk tarlasında üreticilerle buluştu, iktidarı ve bakanlığı hasat sevinci yerine derin endişe taşıyan çiftçiler için harekete geçmeye çağırdı.

Adana'nın Beyaz altını Pamuk Hasadı Başladı

Adana'da 'Beyaz altın' olarak nitelendirilen pamuğun hasadı başladı. Sıcak hava nedeniyle verimi düşen pamuktan 70 bin ton rekolte bekleniyor.

Adana’da Fıstık Hasadında %30 Artış bekleniyor

Çukurova'nın bereketli topraklarında üreticilerin zorlu yerfıstığı hasadında mesai başladı. Birinci ürün ekilen yerfıstıklarında hasadın bir ay devam etmesi bekleniyor.

Tarım