Hayvancılık destekleri 3 yıllık açıklandı

Hayvancılık destekleri 3 yıllık açıklandı

Hayvancılık destekleri 3 yıllık açıklandı

Hayvancılık desteklerine ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile hayvancılıkta 3 yıl uygulanacak yeni destekleme modeli belli oldu. Yeni destekleme modelinde üretimin her konusu için değil katsayı ve performansa göre destekler verilecek.

Hayvancılık destekleri açıklandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında(26 Temmuz 2024) yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile hayvancılıkta 3 yıl uygulanacak yeni destekleme modeli belli oldu. Yeni destekleme modelinde üretimin her konusu için değil katsayı ve performansa göre destekler verilecek.

 

TEMEL DESTEKLER

Büyükbaş, küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böceği için temel destek miktarları belirlendi. Aile işletmeleri, genç ve kadın girişimciler, birinci derecede tarımsal örgüt üyeleri, planlama bölgelerinde bu faaliyetleri yapanlara belirlenen katsayı ile ilave destekler verilecek.

Açıklanan yeni modelde suni tohumlama, soy kütüğü, yerli sperma, ari işletme gibi konularda da ilave destekler var. Ürün geliştirme destekleri kapsamında ise çiğ süt, besilik erkek sığır (karkas) ve tiftik üretimi desteklenecek.

KADIN VE GENÇLERE İLAVE DESTEK

Yeni destekleme modeli ile hayvancılık yapan kadın ve gençler için ilk kez ilave destek uygulanacak. Verimliliği artırıcı kriterleri sağlayan üreticiler desteklerden daha fazla yararlanacak.

 

Geçmiş yıllarda destekleme kararnamesinde yer alan hayvancılık desteklerinden bazıları yeni modelde yer verilmeyerek kaldırıldı. Hayvancılıkta kaldırılan destekler arasında; yem bitkileri desteği( bu bitkisel üretim destekleri içinde yer alabilir), hayvan başına destek, dişi manda desteği, düve alım desteği, anaç koyun ve keçi desteği, sürü yenileme desteği.

Önceki Haber Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi
Sonraki Haber Bakan Yumaklı, "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" konulu basın toplantısı düzenledi
Benzer Haberler