IPARD 2 Programı Kapsamında Verilen Hibe Tutarı 21,3 Milyar Liraya Ulaştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD II Programı kapsamında hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik 51 projenin daha hibe desteği almaya hak kazandığını açıkladı.

Tarımsal Destek Ödemesi Çiftçilerin Hesaplarına Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 389 milyon 795 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini  çiftçilerin hesabına ​aktaracaklarını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere bir dizi yeni destekleme ödemesi 

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere bir dizi yeni destekleme ödemesi yapacağını ve ödemelerin tümünü alan çiftçilerin toplamda 10 bin 300 TL’lik para yardımı alacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, kimler ne kadar destek alacak?

Destekleme Ödemeleri Çiftçilerin Hesabına Aktarıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 406 milyon 577 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarıldı.

Yeni Destekleme Modelinde Hangi Ürüne Ne Kadar Destek Alacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan yeni destekleme modelinde hangi ürüne ne kadar destek ödeneceği kalem kalem belirlendi. Buğday, arpa, mısır, ayçiçeği ve pamuk... Yeni destekleme modelinde hangi ürüne ne kadar destek verilecek? İşte yeni destekleme modelinde çiftçiye ödenecek destekler.

2024 Yılı Mazot Gübre Desteği Ödemelerinde Değişiklik

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 2024 yılı mazot gübre desteğine yönelik açıklama yaptı. Ayni olarak yapılan mazot gübre desteği nakdi ödenecek.

Bakan Yumaklı, "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" konulu basın toplantısı düzenledi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bitkisel üretim planlamasına ilişkin "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" konulu basın toplantısı düzenledi. Yumaklı burada yaptığı konuşmasında son dönemde iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, göç, gıda milliyetçiliği, jeopolitik riskler ve daha birçok konunun tarımsal üretimi riskli hale getirdiğini söyledi.

Hayvancılık destekleri 3 yıllık açıklandı

Hayvancılık desteklerine ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile hayvancılıkta 3 yıl uygulanacak yeni destekleme modeli belli oldu. Yeni destekleme modelinde üretimin her konusu için değil katsayı ve performansa göre destekler verilecek.

Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Küçük ölçekli balıkçılara 2025 ve 2026 yıllarında sağlanacak destekler, bu yıla göre yüzde 43 ile yüzde 100 arasında artırıldı.

BAKAN YUMAKLI : “TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMELERİNİ ÇİFTÇİLERİMİZİN HESAPLARINA AKTARDIK”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin hesabına 1 milyar 924 milyon 243 bin lira tarımsal destekleme ödemesini aktardıklarını bildirdi.

BİTKİSEL ÜRETİMDE YENİ DESTEKLEME MODELİ UYGULAMADA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bitkisel üretimde yeni destekleme modelinin hayata geçirildiğini belirterek, "İlk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık ve üretim döneminden önce açıklandı. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidildi, bitkisel üretim yapan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı tüm üreticiler destek alacak." ifadelerini kullandı.

Destekleme

Çiftçi destekleme haberleri