Bakanlığın Projesi Bal Kooperatifini Güçlendirecek

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı  tarafından gerçekleştirilen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP), kırsal dezavantajlı alanları avantajlı alanlara çevirerek bitkisel üretimden hayvancılığa kadar farklı alanlarda üreticileri ve tüzel kişilikleri desteklemeye devam ediyor.

Yaklaşık 2.9 Milyar Liralık Destekleme Ödemesi Hesaplara Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 888 milyon 041 bin 394 lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.

Başkan Boltaç’tan Hayvanlar İçin Sürdürülebilir Rehabilitasyon Modeli Müjdesi

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak, çıkan sokak hayvanları yasası kapsamında istifleme değil, uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istediğini belirtti. Ayrıca, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne şartlı bağışta bulunmak için tüm Tarsusluları desteğe davet etti.

TÜİK Temmuz 2024 Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, verilerini açıkladı

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %12,3 arttı, Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,7 arttı.

TÜİK Temmuz 2024 Kümes Hayvancılığı Üretim miktarını açıkladı

Tavuk eti üretimi 205 bin 656 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,71 milyar adet olarak gerçekleşti

Hayvancılık destekleri 3 yıllık açıklandı

Hayvancılık desteklerine ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile hayvancılıkta 3 yıl uygulanacak yeni destekleme modeli belli oldu. Yeni destekleme modelinde üretimin her konusu için değil katsayı ve performansa göre destekler verilecek.

Hayvancılık