Lezzet Festivali ‘Kökleriyle Adana’ Temasıyla Misafirlerini Ağırlayacak
Bu yıl 8.'si düzenlenecek olan Adana Uluslararası Lezzet Festivali 'Kökleriyle Adana' temasıyla lezzet severleri ağırlayacak. 17 Ekimde Merkez Park'ta başlayacak festival 4 gün boyunca Adana'nın lezzetlerini tatmaya gelenlerin damaklarını şenlendirecek.
8. Uluslararası Lezzet Festivali'nin tanıtım toplantısında konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Çukurova'nın lezzetlerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Adana'nın, Türkiye'nin en zengin, köklü ve güçlü mutfaklarından birisine sahip olduğunu dile getiren Köşger, "Festival alanında 20'den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı, şalgamcı ve sokak lezzetleri olacak. Sadece damağımızın değil gözümüz ve gönlümüzün de şenlendiği bir festivali birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Köşger, kentte gastronomi destinasyonu oluşturulması için festivalde açık oturum düzenleneceğini anlattı.
Valiliğinin ev sahipliğinde organize edilen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 17-20 Ekim'de Merkez Park'ta yapılacak. Kent mutfağı ve sokak lezzetlerinin tanıtılacağı festivalde, şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ile ödüllü festival koşusu gibi birçok program yer alacak. Bu yıl festival kapsamında ilk gün tam gün sürecek, bir de 17 Ekim Perşembe günü Adana Müzesi'nde “Çukurova Tarım Zirvesi" yapılacak.